Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Mortsel dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Mortsel een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

N-VA – Erik Broeckx

  1. Mortsel heeft heel wat troeven. De combinatie van een druk en levendig centrum, rustige woonwijken en groene plekken geeft onze kleine stad een uniek karakter. Stedelijkheid en gemoedelijk samenleven lopen elkaar hier niet in de weg, maar versterken elkaar.
  2. De stad is properder en veiliger  geworden. We verhoogden de inspanningen voor de voetgangers en maken onze straten nog fietsvriendelijker. Het stadhuis wordt een open gemeenschapshuis met een polyvalente zaal voor iedereen, een bib en café.
  3. Mortsel en mobiliteit blijft een moeilijke match. Samen met de Vlaamse overheid blijven we zoeken naar haalbare mogelijkheden om de verkeersdruk en vooral het doorgaand vrachtverkeer door de centrum te verminderen en veiliger te maken.

PRO-Mortsel – Michiel Tisson

  1. Mortsel heeft quasi alles! Een schouwburg, natuurreservaat, veel openbaar vervoer, verenigingen, … Mits juiste aanpak maken we van Mortsel een bruisende stad!
  2. Het huidige bestuur leverde een sterke prestatie betreft sociale huisvesting met 128% realisatie boven het Vlaamse streefcijfer. Ook met opvang voor zigeuners in het vernieuwde woonwagenpark laat zien dat Mortsel méér dan zijn deel doet. Hoog tijd om de focus te verleggen naar betere leefbaarheid voor álle Mortselaars.
  3. Leefbaarheid wordt prioriteit door in te zetten op open ruimte (betonstop), een doordacht mobiliteitsplan en het aanpakken van sluikstort en fietsdiefstallen. De kloof tussen bestuur en Mortselaars verkleinen door meer transparantie en de inwoners nauwer te betrekken.

Groen Vooruit – Michiel Hubeau

  1. Ik woon al heel mijn leven (op 3 jaar na) in Mortsel. Ik ging er naar de scouts, school, sportverenigingen en ben een trotse Mortselaar. Een grote troef van Mortsel is dat alles vlakbij is, je overal vlot met je fiets geraakt en je mekaar gemakkelijk tegenkomt.
  2. De herdenking van 80 jaar na het 5 april 1943 bombardement op Mortsel was erg aangrijpend en pakkend. De verenigde strijd in Mortsel om tram 7 en daarna tram 15 te redden zullen me nog lang bijblijven.
  3. Mortsel vergroenen en niet volbouwen. Geen pretpark Captain Jack, maar 10 hectare nieuwe natuur. We willen meer verkeersveiligheid op de hoofdassen en in de wijken. We gaan voor levendige wijken met ruimte om te babbelen, spelen en feesten. We hollen ons sociaal beleid niet uit.

Vlaams Belang – Jef De Backer

  1. In 1989 ben ik als nieuwe inwoner in het sociaal weefsel gestapt en snel verkozen als gemeenteraadslid. Ik stond ook mee aan de oprichting van Karnamor die de stoet organiseert in Mortsel, een stuk folklore dat niet verloren mag gaan. Mensen verbinden, sociaal weefsel maken en behouden. Dat is wat ik wil doen in Mortsel.
  2. Helaas kan ik hier weinig positiefs op antwoorden, het huidige bestuur heeft een linkse koers gevaren en dat stemt niet overeen met wat wij willen voor de stad. Vanuit de oppositie hebben we steeds weerwerk geboden.
  3. Geen prestigeprojecten maar terug naar de basistaken van een stadsbestuur: goed georganiseerde dienstverlening, belastingen verlagen, afvalsysteem herbekijken, veilige stad met nultolerantie,…

Samen Lokaal – Livia Moreau

  1. Stad op mensenmaat met scholen, activiteiten voor jonge gezinnen, een populaire markt en lokale winkels, restaurants en een schouwburg.
  2. Door de overname van de muziekacademie in Edegem biedt onze AMWD nu in 3 gemeenten een breed aanbod aan lessen muziek, woord en dans, allemaal op fietsafstand voor kinderen.
  3. Echte verandering begint met een hart voor de gemeenschap en een visie voor de toekomst. Wij willen we een stad creëren waar iedereen zich thuis voelt, en waar vooruitgang en traditie hand in hand gaan. Wij willen terug voorrang geven aan de essentie, zoals propere en goed aangelegde straten en groen, ondersteuning van verenigingen, een bruisend winkelcentrum met parkeergelegenheid, een veilige verkeerssituatie zonder zwaar vrachtverkeer.

PVDA – Ward Coenegrachts

  1. Mortsel is al meer dan 20 jaar onze warme thuis, onze kinderen zijn er opgegroeid. In onze buurt is er veel verbondenheid van buren en vrienden met zorg voor elkaar. Dat is iets dat we moeten koesteren.
  2. De herdenking van de 80e verjaardag van het bombardement op Mortsel, die samen met de vzw 5 april 1943 en de verenigingen werd georganiseerd. Het is zo belangrijk om het leed dat oorlog brengt en het belang van vrede nooit te vergeten.
  3. Na jaren van politiek die vooral projectontwikkelaars en immobedrijven rijk maakt, willen we een sociale bocht en ander beleid. De uitverkoop van openbare gronden en gebouwen moet stoppen. We willen werk maken van menselijker beleid, groene ruimte, betaalbaar wonen en investeringen om beter samen te leven.
Advertentie

Leave a Reply