Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Lint dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Lint een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

NVA – Rudy verhoeven

  1. Ik leef al heel mijn leven in Lint. Als Scout en gewezen ondervoorzitter van VC Tesla Lint, draag ik ons verenigingsleven een bijzonder warm hart toe. Fijn te zien hoe zij zich ontwikkelen en initiatieven vinden om onze inwoners te amuseren.
  2. De keuze voor de nieuwbouw voor de buitenschoolse kinderopvang. Ouders moeten maximaal kunnen gaan werken. Jongeren zijn onze toekomst en dienen maximaal ondersteund te worden. Door de nieuwbouw worden twee oude gebouwen afgebroken. Op vlak van duurzaamheid een stevige stap vooruit.
  3. Een betrokken gemeenschap! We vergroten de participatie van de Lintenaar, in een gemeente waar iedereen een stem heeft. We betrekken hen meer bij onze beslissingen en beleidskeuzes met een nieuw online platform: de “LintApp”.

GroenXL – Rozemarijn Van Cauteren

  1. Lint is voor mij een echte thuis, altijd al geweest. En dat is zo kostbaar. Ik ga volop voor een groen Lint in verbinding.
  2. De jaarlijkse zomerbar die er is gekomen op onze vraag en de aankoop en renovatie van Café Prins Albert en zaal Roeland die wij mee hebben goedgekeurd.
  3. Alle resterende open ruimte bewaren omdat ze ons weerbaar maakt tegen overstromingen en hittegolven. Deze wordt nu volgebouwd ten voordele van de bouwpromotoren. Dit moet stoppen. We kiezen voor vergroening en ontharding om Lint weerbaar te maken tegen weersextremen die resulteren in ondergelopen straten en kelders. Ook open bestuur is cruciaal. We willen dat er oprecht naar de Lintenaar geluisterd wordt. Verder willen we een jeugdontmoetingsplek en/of skatepark.

Vooruit – Erwin Madereel

  1. Eigenlijk ben ik vergroeid met onze gemeente. Ik ken hier heel veel mensen, ik praat hier met veel mensen én ik luister naar de mensen. Dat heeft ook tot gevolg dat het wel eens kan uitlopen wanneer ik even ga winkelen of op café ga. Zo weet ik wel wat de bezorgdheden van de Lintenaren zijn.
  2. Een echt project was het natuurlijk niet, maar het bestuur heeft de covid-crisis vrij goed aangepakt op lokaal niveau.
  3. Vooruit wil het sociaal kompas van het bestuur zijn. Voorbeelden: betaalbare kinderopvang, een rem op de factuur van het woonzorgcentrum, aandacht voor de zachte weggebruiker en voor het openbaar vervoer, bereikbare dienstverlening.  Wij laten niemand achter, ongeacht afkomst, achtergrond, leeftijd, of de dikte van de portemonnee.

Voor Lint (Open VLD) – Luc Van Geyte

  1. Lint heeft een sterke gemeenschap en mooie groene ruimtes. De betrokkenheid van inwoners en de unieke dorpsidentiteit maken het bijzonder. Ik wil deze kwaliteiten versterken en de leefomgeving verbeteren, zodat Lint een plek blijft waar iedereen zich thuis voelt.
  2. Veel beloften zijn niet waargemaakt, met vertraagde projecten als gevolg. Dit benadrukt de noodzaak voor een nieuwe aanpak. Wij richten ons op concrete resultaten, meer transparantie en effectieve uitvoering om vooruitgang te boeken.
  3. Ik wil de leefbaarheid vergroten met een duurzaam plan, toegankelijke woningen en een sterk ondernemersklimaat. Ook zetten we in op meer groene ruimtes, gemeenschapszin, en betere zorg en transparantie.

CD&V – Stanny Tuyteleers

  1. Ik ben hier geboren en getogen. Heb het zien groeien van plattelands-gemeente naar Lint zoals ze nu is . Klein maar fijn en een aangename omgeving om tot rust te komen in de talrijke groene plekjes van onze gemeente. Bruisend door de vele actieve verenigingen, mogelijk gemaakt door het groot aantal vrijwilligers. Ook de ouderen worden met grote zorg omringd door vrijwilligers.
  2. Het groene hoekje aan de Diamantstraat en het asfalteren van de fietspaden.
  3. Zou graag een zorgnetwerk uitbouwen voor onze ouderen om hen zo lang als mogelijk in hun eigen en vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen.

Vlaams Belang – Johan Verreyt

  1. Wij zijn naar Lint verhuisd omwille van het landelijk karakter van ons dorp. Helaas wil de huidige CD&V-N-VA meerderheid ons dorp volbouwen. Lint moet een dorp blijven, de verkeersoverlast is nu al meer dan genoeg. Meer woningen en appartementen zal zorgen voor verkeersoverlast en dat willen wij niet.
  2. Een geslaagde realisatie vinden wij de aanleg van het mooie kleine parkje aan de Duffelsesteenweg. Nadat de Liersesteenweg 8 maanden lang volledig afgesloten werd en voor veel ongenoegen zorgde bij de Lintse bevolking, is het nieuwe fietspad zeker een pluspunt.
  3. Wij willen er voor zorgen dat de bouwwoede stopt, dat het groen dat er nog is in Lint, behouden blijft en dat de aanwezigheid van het asielcentrum herbekeken wordt.
Advertentie

Leave a Reply