Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Edegem dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Edegem een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

N-VA – Koen Metsu

  1. Omdat we een sterke gemeenschap vormen waar iedereen om elkaar geeft. Het is een voorrecht om het prachtige Edegem te vertegenwoordigen.
  2. We realiseerden de voorbije jaren tal van zaken. Door een efficiëntere, meer gespecialiseerde aanpak konden we geld vrijmaken om meer te investeren, dat terwijl we de belastingen verlaagden en schulden afbetaalden.
  3. Edegem is dé woonfavoriet van de Zuidrand dankzij de gezellige dorpskern, de groene omgeving, de vlotte bereikbaarheid, een ruim aanbod aan sterke scholen en een bruisend verenigingsleven. We hechten veel belang aan een warm seniorenbeleid, we blijven focussen op veiligheid en een gezond financieel beleid met ruimte voor meer investeringen. Er is al heel wat gebeurd maar ons werk is nog niet af.

Lijst voor Edegem (L-VE) (Groen) – Sien Pillot

  1. Edegem is mijn geboorteplaats waar ik opgroeide en waar nu onze drie kinderen opgroeien. Het is een groene gemeente met vele verenigingen, scholen, Immaculata, fijne horeca en warme buren. Ik voel me hier thuis. Al deze aspecten verdienen zorg van het bestuur zodat iedereen trots kan zijn op Edegem.
  2. Tijdens ons bestuur van 2012 tot 2018 maakten we plannen voor een nieuwe bibliotheek. Het nieuwe VTC is hiervan het resultaat, waarop we terecht trots zijn.
  3. Voor behoud van open ruimte en groen waar we zorg voor dragen. Voor een gemeente waar iedereen zich thuis voelt met een goede dienstverlening en inspraak. Voor vlot en veilig verkeer, duurzame mobiliteit met voetgangers en fietsers voorop.

CD&V – Andries Tjalma

  1. Ik hier ben opgegroeid en ken de gemeente door en door. De vele verenigingen en de fijne inwoners maken Edegem tot een geweldige plek om te wonen. Bovendien is de ligging ideaal, en heeft Edegem absoluut het potentieel om dé parel van de zuidrand te zijn.
  2. De investeringen in de Edegemse sportverenigingen. We hebben een paar van de grootste (jeugd)clubs in voetbal en hockey in Edegem, daar mogen we terecht trots op zijn. Daarnaast zijn er ook tal van andere sportverenigingen actief in het Edegemse: atletiek, badminton, basketbal, handbal, korfbal en nog talloze anderen. Absoluut iets om te koesteren in onze gemeente.
  3. Het welzijn van élke inwoner opnieuw centraal zetten. Waarbij we een lokaal beleid op mensenmaat uitwerken.

Vooruit – Alessandra Lamm

  1. Het is een aangename en groene plek om te wonen. Aan het sociale karakter is echter nog werk zodat Edegem een gemeente wordt die niemand achterlaat.
  2. De verdere ontwikkeling van het DIFTAR systeem voor vuilnisophaling volgens het principe “de vervuiler betaalt” Dit systeem zet de burger aan om goed te sorteren en (rest) afval zoveel mogelijk te voorkomen. De sociale invulling van dit ecologisch beleid kan echter nog beter.
  3. Vooruit wilt zorgen voor een nabij en warm Edegem dat een kwalitatieve en betaalbare dienstverlening dicht bij de burger garandeert; een buddy is tegen eenzaamheid, ouderen ondersteunt in het digitale tijdperk en voor elke jongere een leuke en veilige opvangplek creëert tijdens de vakanties alsook voor- en na schooltijd.

Tevredegem (Open VLD) – Peter Verstraeten

  1. Als je sinds ’75 in een gemeente woont, ben je er onvermijdelijk mee verbonden in het hoofd en hart. Edegem is een gemeenschap, nog eerder dan gewoon een gemeente. Mensen kennen elkaar en helpen elkaar waar mogelijk.
  2. De verdere ontwikkeling van Hof Ter Linden. In onze vrij dicht bevolkte gemeente is Hof Ter Linden echt een groene parel. Als schepen van ruimtelijke ordening in de vorige legislatuur zette ik de ontwikkeling van Hof Ter Linden in gang, samen met collega’s van Groen en N-VA. Dat dit project na mijn termijn is voortgezet, geeft me veel voldoening.
  3. Tevredegem streeft naar een open en transparante dialoog met de burger. Dit ontbrak de afgelopen 6 jaar. Deze connectie met onze inwoners willen wij als topprioriteit herstellen.

Vlaams Belang – Stefan De Winter

  1. Edegem heeft een levendige, hechte gemeenschap. De mooie groene ruimtes en het rijke verenigingsleven maken Edegem een aangename plek om te wonen.
  2. De ondersteuning van Edegemse handelszaken en verenigingen en de extra steunmaatregelen tijdens de coronacrisis.
  3. De komende zes jaar willen we bijdragen aan een nog sterkere gemeenschap en samenhorigheid waar de Vlaamse identiteit en de Nederlandse taal centraal staan. Politieke samenwerking waarbij problemen of uitdagingen vanuit meerdere invalshoeken bekeken worden en de noden van de inwoners dienen altijd centraal te staan bij elke beslissing. Verder focussen op duurzaamheid, behoud van groene ruimtes, efficiëntere mobiliteit en veiligheid.
Advertentie

Leave a Reply