Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Hove dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Hove een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

N-VA – Bart Van Couwenberghe

  1. Hove is mijn Thuis. Als burgemeester ben ik erg verbonden met het leven van mijn dorpsgenoten, door het intense contact leer ik hun zorgen en dromen kennen. Ik voel me verantwoordelijk om van ons dorp een aangename plek te maken voor alle bewoners en het unieke groen en rustige karakter te bewaken.
  2. De uitbreiding van het Frijthout. De vernieuwing van alle omheiningen rond het station. Verschillende onthardingsprojecten. En tot slot ons engagement met de buurgemeenten voor een nóg groter landinrichtingsproject met behoud van groen, tegen de Lege Veldkantlaan.
  3. We willen ons beleidsplan Ruimte afwerken, starten met de renovatie van het Kasteel Weyninckhoven en om de leefbaarheid te verbeteren zullen we de voet- en fietspaden grondig aanpakken.

Hove Beweegt – Diederik Vandendriessche

  1. Hove is een groene parel in de Antwerpse zuidrand en die moeten we beschermen. Ondertussen is Hove ook uitgegroeid tot de duurste gemeente van de provincie. Ook jongere generaties moeten zich in onze prachtige gemeente kunnen vestigen en daarom moeten we ook inzetten op betaalbaar wonen.
  2. Er is eindelijk een doorbraak in het dossier van de jeugdlokalen. Jammer genoeg is het budget te klein om de plannen van de scouts volledig te realiseren.
  3. Het Hovese bestuur werkt al ettelijke jaren aan een Beleidsplan Ruimte. Dat moet dringend in een stroomversnelling komen zodat er niet langer in de open ruimte kan gebouwd worden.

Fan van Hove – Wim Bollaert

  1. Hove is het dorp waar ik thuis ben. Waar ik me als schepen elke dag vol voor inzet. Hove is een sterk merk en dat willen we allemaal zo houden. Ik hoor het graag op onze  #wimfikshet-campagne.
  2. Het Hovese Ruimtelijke Beleidsplan. Daar hebben we ondertussen een stevig participatief opgebouwde conceptnota. Tijd nu om Hove te bewaren als openruimte-parel met een groen-blauw kruis waarbij we de resterende stukken groen en water met elkaar verbinden.
  3. Desondanks we van crisis in crisis (corona, energie) rolden, is 95% van onze beloftes uitgevoerd of in uitvoering. Maar alles kan beter. Zeker qua (werf)communicatie en burgerparticipatie moeten we nog stappen zetten. Vaak waren de bedoelingen goed, maar de uitvoering kan zeker nog scherper.

Hove, Natuurlijk! – Thierry Lens

  1. Hove is een prachtige gemeente om te wonen en dat willen we zo houden voor de volgende generaties. Toch zien we soms zaken gebeuren waarvan we vinden dat deze beter hadden gekund. Hove heeft dringend terug wat meer liefde nodig. Met een team van 19 onafhankelijke geëngageerde Hovenaars zijn we ervan overtuigd dat Hove in goede handen is bij ons.
  2. Persoonlijk vind ik het totaalproject ‘Frijthout’ zeer geslaagd en ben ik ervan overtuigd dat we dit nog verder kunnen uitbreiden tot één van de parels van Hove.
  3. Het beschermen van alles wat Hove zo mooi maakt: de open groene ruimtes, de fietsers, ons vastgoedpatrimonium, het dorpse karakter, de ouderen, de jeugd- en andere verenigingen, zodat er een bruisender Hove ontstaat met meer evenementen.
Advertentie

Leave a Reply