Skip to main content

Op zaterdag 19 oktober gaat Hove in Halloweensfeer met Hove Huivert. Drie spannende verhalen van Edgar Allen Poe, Stephen King en Jonas Boets worden voorgelezen op drie verschillende locaties en ondersteund door live muziek. Voordragers zijn Raymond De Bruyne, Petra Polak en Jonas Boets.

Foto’s: Lokaal Bestuur Hove & Vision Fotokring Hove

Met Hove Huivert krijgt het griezelen rond Halloween ook een literair gehalte. En dat is fijn zegt auteur en Hovenaar Jonas Boets: “Want in onze fantasie kunnen we nog altijd het griezeligst zijn. Suggestie is vaak spannender dan het actuele beeld.” Hij hoopt dan ook dat mensen zich zullen verliezen in de verschillende spannende verhalen.

Zelf schreef hij voor deze gelegenheid een griezelverhaal, dat hij ook zelf zal voorlezen aan de bezoekers. “Zoals altijd kan je mysterie verwachten met een goeie plottwist. Geen zombies en vampieren, maar gewone mensen die op hun griezeligst doen. Dat is misschien nog spannender dan een weerwolf met bebloede tanden.” Hij brengt zijn verhaal nochtans in een veilige haven, de Kerk van Hove. “Normaal is dat een heilige plek, een plaats voor contemplatie en voor rust. Maar wat als die rust plots wordt verstoord? Wat als de Kerk toch geen veilige haven meer is?”

Jonas hoopt op een mooie opkomst en om zelf ook iets te leren uit deze ervaring. “Door het dichte contact denk ik nog meer te leren over spannende verhalen. Het zal uniek zijn om te zien hoe de mensen ondergedompeld worden in de sfeer. Zullen ze meegaan in het verhaal, zullen ze mee huiveren zoals de bedoeling is?”

 

Afspraak zaterdag 19 oktober om 19u20 aan De Markgraaf, Kapelstraat 8.

Tickets kosten €6 en zijn te koop via https://hove.recreatex.be of bij de dienst Vrije Tijd. (Let op: beperkt aantal tickets! / Enkel geschikt voor 16+)

 

(Foto’s van editie 2022)

Advertentie

Leave a Reply