Skip to main content

Wat op 6 augustus 2023 had moeten uitgroeien tot “850 m² kunstbeleving” op het Armand Preud’hommeplein in Edegem, werd helaas herschapen in een kletsnat en stormachtig grasveld. “We hebben sinds de start van onze jaarlijkse kunsthappening altijd kunnen rekenen op de zon,” zegt Karin Leveau, de bezielster van het initiatief. Maar de zomer van 2023 heeft een streep getrokken door vele lokale evenementen. Tot het laatste moment koesterde Karin de hoop dat de weersvooruitzichten nog in gunstige zin zouden veranderen. Maar helaas.

“Je kan bij de pakken gaan neerzitten, of je kan positief blijven zoeken naar een oplossing,” lacht Karin, “en dat laatste ligt meer in mijn karakter.” Dus bleef Karin gedreven denken hoe ze toch haar steentje kon bijdragen tot het 850-jarig bestaan van Edegem. En jawel, ze heeft haar initiatief nu in een feestelijk kleedje gestoken en er een overdekte wintereditie van gemaakt.

Op zondag, 3 december 2023, kan je de gepassioneerde mensen een hart onder de riem steken door de kunsthappening in Hangar 27, in de Parklaan 161 te Edegem, te gaan bezoeken. Je kan er van 11 tot 18 uur de werken bewonderen van zo’n 30 kunstenaars die uiteenlopende creatieve disciplines beoefenen. Maar er is veel meer.

In de rand van dit evenement, kunnen kinderen en jongeren ook deelnemen aan workshops van JR*BOT. Tussendoor wordt je vergast op een muzikale intermezzo.

“We zouden, net zoals op het Armand Preud’hommeplein de bezoekers ook een natje en een droogje willen aanbieden aan democratische prijzen,” verklapt Karin ons. “Momenteel ben ik nog in onderhandeling met ‘Hangar 27’ en ‘Gezondzondigen’ hoe we dit verder uitwerken.”

“Met zijn allen zijn we benieuwd of dit initiatief aanslaat.” Jouw bezoekje zal dus een hele steun zijn voor de organisatoren en kunstenaars, na de uitgeregende zomerhappening. En wie weet vind je op 3 december, bij een of andere kunstenaar, wel het nieuwjaarsgeschenk waar je naar op zoek bent.

Advertentie

Leave a Reply