Skip to main content

Op woensdag 22 mei kwamen 100 leerlingen uit drie Lintse scholen samen in OC De Witte Merel om zich onder te dompelen in de wereld van de bijen. Lokaal bestuur Lint organiseerde samen met Natuurpunt en een lokale imker een workshop om de kinderen het belang van bijen te leren.

Tekst: Lokaal bestuur Lint & Jolien Van der Linden – Foto’s: Lokaal bestuur Lint

Het was druk in OC De Witte Merel. Leerlingen van drie Lintse scholen namen deel aan verschillende activiteiten om meer te weten te komen over bijen. Er was een pollenspel, puzzels van verschillende bijen, een kwartet, de kinderen konden bijenmaskers maken én nadien hun vragen stellen aan experts van Natuurpunt en de imker.

Het was een groot succes, en dat vindt de Lintse bijenwerkgroep positief. “We zijn blij dat we met deze workshop de kinderen konden betrekken bij het thema bijen en hen konden sensibiliseren over het belang van een bijenvriendelijke omgeving”, zegt een expert die aanwezig was op het evenement. “We hopen dat ze de tips die ze vandaag hebben geleerd in de praktijk zullen brengen in hun eigen tuin of buurt.”

Advertentie

Leave a Reply