Skip to main content

In het afgelopen paasweekend van 8 tot 10 april vond in ‘Den Willecom’ in Edegem en ‘De Nachtegaal’ in Kontich het grootste badmintontoernooi van België plaats. Badmintonclub OLVE uit Edegem, die zelf meer dan 300 leden telt, coördineerde dit prestigieuze toernooi samen met haar vrijwilligers.

In totaal waren er meer dan 75 vrijwilligers die het toernooi het hele paasweekend ondersteunden. Zij hielpen mee met de omkadering van het toernooi door broodjes te smeren, de sporthallen om te bouwen naar de standaarden van een badmintontoernooi en de shuttles te sorteren.

Aansluiting bij internationale top

Bij OLVE is er een sterke jeugdwerking die door dit toernooi haar jeugdspelers wil laten kennismaken met het internationale niveau. Zo werkten de -11 en -13-jarigen hun groepswedstrijden af in Kontich. De finale en wedstrijden van de -15 en -17 gingen door in Edegem. Tijdens deze wedstrijden was de familie Patteet (Viktor en Merel) de blikvanger voor OLVE.

Het winnen van het Victor JOT-toernooi opent ook deuren binnen de badmintonwereld. Zo staat dit toernooi hoog aangeschreven in Europa en is het een grote eer als je je naam op de erelijst kan zetten. In het verleden wonnen internationale spelers die later zelfs deelnamen aan de Olympische Spelen.

Advertentie

Reportage: Bas Vermeersch

Leave a Reply