Skip to main content

Zaterdag 29 april organiseert de 3de graad van het Sint-Rita College in Kontich alweer een spetterende editie van Schoolrock. Met meer dan 3.000 bezoekers is dit het grootste scholenfestival van het land. Enkele leerlingen stonden ons te woord over hun ervaring tijdens de organisatie.

De organisatie van het festival Schoolrock vergt veel werk. De eerste stappen werden dan ook al gezet in augustus van het jaar voordien. Maar de leerlingen zetten zich maar wat graag in voor zo’n ervaring. “Toen het aanbod kwam om mee te werken aan Schoolrock, liet ik dat niet liggen”, vertelt unit press leider Lara. “Het is een unieke kans en heel fijn om samen aan zoiets groots te werken.”

Het concept ‘Battle of the Bands’ is een nieuwigheid dit jaar. “We geven hiermee een podium aan beginnende lokale bands die om de meeste stemmen van het publiek strijden”, verduidelijkt Maya. Schoolrock staat er namelijk om bekend om beginnende artiesten een kans te geven. Onder andere Netsky en Tourist LeMC hebben hier ooit hun eerste stappen gezet.

Een van die opkomende bands is Soul Diet uit Waarloos. Ze halen hun inspiratie uit genres als metal en punk, al worden ze algemeen gezien als een grungeband. Soul Diet bracht al drie eigen nummers uit en werkt deze zomer verder aan hun debuutalbum. Ze willen vooral genieten van het moment, maar dromen er stiekem van om met de overwinning naar huis te gaan.

Audioreportages: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply