Skip to main content

Op de hoek van de Eggestraat en de Hendrik Consciencelaan in Mortsel kan je een uniek kunstwerk bewonderen. Het abstracte werk ‘Lente’ van kunstenaar Erik Haemers zal er een maand lang het straatbeeld kleuren.

Als kunstenaar zag Erik Haemers, die zelf Mortselaar is, in de lege aankondigingsborden op de hoek van de Eggestraat en de Hendrik Consciencelaan een unieke kans. “Ik heb mijn stoute maar vriendelijke schoenen aangetrokken en de stad Mortsel gecontacteerd met de vraag of ik de lege borden kon gebruiken voor een tijdelijk kunstwerk”, zegt Erik.

De ontluikende lente

Achter het kunstwerk geraken de bomen stilaan allemaal in bloei, het uitzicht achter de panelen zal de komende weken telkens veranderen. Het werk symboliseert dan ook het begin van de lente. “Ik maak vaak abstracte vertalingen van wat ik dagelijks zie. Hier dacht ik: wat kan ik nu doen met zo’n reclamebord? Reclame maken natuurlijk. In dit geval reclame voor de ontluikende lente met al zijn groentinten en al een beetje kleur van nieuwe bloemen en bloesems”, licht Erik toe.

Speciaal moment

Erik toonde zijn werk reeds op reclameborden in Antwerpen en een vitrine in Sint-Niklaas, dit is dus niet de eerste keer dat er kunst van hem in het straatbeeld verschijnt. “Maar zo tastbaar en op dit formaat is toch wel bijzonder. Het is dus een speciaal moment voor mij”, aldus de kunstenaar.

Gaan we in de toekomst nog werk van Erik in het straatbeeld mogen bewonderen? “Ik heb geen directe plannen, maar als ik nog eens de kans zou krijgen: met plezier!”

Meer info vind je op de website van Erik: https://www.erikhaemers.com/

Advertentie

Leave a Reply