Skip to main content

De Antwerp Golf School (AGS) langs de A12 in Aartselaar wil golfen zo toegankelijk mogelijk maken. Niet enkel met een algemeen starterspakket, maar ook met speciale lessen en voorzieningen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. En om die drempel nog te verlagen, biedt AGS aan alle G-sporters een gratis initiatieles!

Van dat aanbod, en uiteraard ook die gratis initiatieles, genieten zowel jongeren als ouderen met autisme, een fysieke beperking, chronische aandoening, auditieve beperking, psychische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking. “Sport is cruciaal voor het welzijn, daarom maken we onze club zo toegankelijk mogelijk voor alle sporters”, vertelt zaakvoerster Bie Gys. “De misvatting dat golfen een elitaire sport is waar je niet makkelijk mee kan starten, blijft leven. Daar brengen we graag verandering in!”

Gratis initiatieles

Tijdens de eenmalige initiatieles krijgen G-sporters gedurende 1 uur de basisvaardigheden aangeleerd. Zo kunnen ze vrijblijvend ontdekken of de sport en de club bij hen passen. “Ik vind het een heel knap initiatief dat AGS speciale aandacht besteedt aan G-Golfers,” vertelt Gerd, lid sinds 2021. “Door medische problemen was het voor mij onmogelijk om te blijven tennissen, waardoor ik, op aandringen van mijn broer, ben gestart met golfen.”

En van die keuze heeft Gerd helemaal geen spijt. “Persoonlijk was het wel een drempel waar ik over moest, maar ik ben heel blij dat ik me heb aangesloten bij de G-groep!” Gerd heeft een beperkte mobiliteit en kan daardoor moeilijk op een lange baan spelen. “De wedstrijden die AGS organiseert voor de 33-36 hcp zijn daarom een ideale oplossing. Ik heb de golfmicrobe ondertussen stevig te pakken en ondanks de gekende frustratiemomentjes is het telkens dubbel en dik genieten!”

Jezelf zijn

Naast de prachtige voorzieningen, goed onderhouden greens en toegankelijkheid is de sfeer bij AGS misschien wel de belangrijkste troef. Iedereen binnen de club stelt zich open naar anderen en naast gezonde competitie is er meer dan plek genoeg om gezellig een balletje te slaan. Je voelt je dus meteen thuis! “De sfeer hier is top! Gemoedelijk, met veel solidariteit, en zeker niet hautain. Ook over de lesgevers heb ik enkel maar lof”, sluit Gerd af.

“Je op je gemak voelen bij AGS is voor ons cruciaal”, geeft Bie aan. De lessen voor mensen met autisme zijn daarom een pak gestructureerder dan de reguliere lessen. Ze beginnen altijd op dezelfde manier en er wordt veel gewerkt met visuele hulpmiddelen en aangepast oefenmateriaal. “We proberen iedereen zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze het volle plezier uit de golfsport kunnen halen.”

“In het begin zijn veel nieuwe leden heel timide, maar naarmate het vordert en ze meer komen, zien we daar verandering in. En dat is fijn! Het grote voordeel van golfen is dat je het op je eigen tempo kan aanpakken om prikkels te beperken en rustig open te bloeien”, sluit Bie af.

Inschrijven voor een gratis initiatieles kan door contact op te nemen met het onthaal op het nummer 03 887 01 70 of door te mailen naar info@ags.be. Vermeld daarbij best ook welke beperking je hebt zodat de lesgevers zich optimaal kunnen voorbereiden om er een geweldige eerste ervaring van te maken.

Voor alle info en voorwaarden omtrent het hele aanbod van AGS kan je steeds terecht op de website www.ags.be.

Leave a Reply