Skip to main content

Hovenaar Jonas Boets betreedt nieuw terrein. Na talloze kinderboeken en een Aspe-prequel verschijnt nu zijn debuutroman ‘Man van vele oorlogen’. In het boek neemt de auteur de lezer mee naar 11 historische tijdperken, waar hoofdpersonage Ides Janssens cruciale momenten in de geschiedenis veroorzaakt. 

Met tientallen boeken voor kinderen en jongvolwassenen heeft Boets al heel wat op zijn schrijversteller staan. Vorig jaar bracht de auteur nog Aspe-boek ‘De Reünie uit. Romans waren tot nu toe echter onbekend terrein voor de Hovenaar. “Het schrijfproces was volledig anders. Eigenlijk ontstond het boek deels door toeval, want het idee ontstond al in 2007”, zegt Boets.  

Doorheen de jaren schreef hij nu en dan een hoofdstuk, nooit wetende dat het ooit zou worden uitgebracht. “Tijdens de coronacrisis had ik plots de tijd om er meer aan te werken. Het boek is op die manier langzaamaan tot stand gekomen.” 

Verschillende tijdperken 

Het idee voor de roman kwam nadat de schrijver ‘Dief van de tijd’ van John Boyne las. “In dat boek speelde Boyne met tijd, en dat concept sprak me wel aan”, zegt Boets. ‘Man van vele oorlogen’ speelt zich af in 11 historische tijdperken, waarin hoofdpersonage Ides Janssens telkens een oorlog veroorzaakt. “Niemand weet echter dat hij degene is die voor deze cruciale momenten in de geschiedenis heeft gezorgd.” 

Nu kijkt Boets vooral uit naar zijn tweede Aspe-boek, dat eind april verschijnt. Concrete plannen voor een nieuwe roman zijn er nog niet. “Ik wil zeker nog romans schrijven, maar ik ga het tijd geven. Ik begin pas terug als ik een idee heb dat evenwaardig is aan ‘Man van vele oorlogen‘.” 

 

Man van vele oorlogen is aan 24,99 euro te koop. 

Advertentie

Leave a Reply