Skip to main content

Als vrijwilliger draagt Bart Burman bij aan talloze projecten in Edegem en Mortsel. Zo is hij gids bij Erfgoed Edegem en helpt hij mee in het Historisch Archief. In Mortsel werkt hij momenteel mee in het archief van de Heemkundige Kring.  

Zo’n 20 jaar geleden zag Bart een zoekertje voor historische gidsen in Edegem. “Ik wist al veel over de regio en de Brialmontforten omdat ik heel mijn leven op Elsdonk woonde”, zegt hij. Al doende leerde Bart nóg meer bij over de geschiedenis van de gemeente. “In de grote groep vrijwilligers zaten enkele spitsvondige schrijvers. Via hen kwam ik ook steeds meer te weten over de basiliek, de grot en Garden City.” 

Uitdagingen  

Enkele jaren geleden kreeg het Edegems Archief nieuwe wind in de zeilen. “Hopen dossiers werden vanuit het oude gemeentehuis verhuisd naar het nieuwe Historisch Archief. Dankzij een stevige ploeg staat dit project bijna op de rails.”  

En de toekomst? “Het grote werk zal nu vooral zitten in de digitalisering. Naast het benoemen, inpakken en bewaren van alle objecten is dat toch wel een grote uitdaging voor de toekomst”, concludeert Bart.

Advertentie

Leave a Reply