Skip to main content

Op zaterdag 25 mei organiseerde lokaal bestuur Lint als startschot voor de Week van de Bij het evenement Bee Happy. Ondanks het slechte weer kwamen er veel bezoekers langs die op ludieke manier iets bijleerden. 

Foto’s: Lokaal bestuur Lint 

Er was voor ieder wat wils op Bee Happy in Lint. Verschillende infostands stonden klaar met uitleg, maar ook de VESPA-watch (het Vlaams meldpunt voor nesten van Aziatische hoornaar) en een imker met bijenkast waren aanwezig. De kinderen leefden zich uit tijdens een pollenspel, voorleesverhalen en het knutselen van een bijenmasker. 

Voor de sportieve zielen was er de “LinTrail”: een loopparcours met afstanden van 5 en 10 kilometer. De deelnemers gingen na afloop met een goodiebag naar huis. Ook de bijenvriendelijke fietstocht werd gelanceerd. De hele zomer lang kan je genieten van een tocht langs de mooiste plekken in Lint, Kontich en Duffel. Als je de vragen die je tegenkomt oplost, kan je de Suske & Wiske strip “De Hippe Hommels” ophalen in een afhaalpunt. Meer info daarover vind je op de website van lokaal bestuur Lint.

Advertentie

Leave a Reply