Skip to main content

In Boechout zijn de sportlaureaten van het afgelopen jaar bekend gemaakt tijdens het Feest van de Sport in zaal De Sneppe. “Naast een vakjury brachten meer dan 2000 mensen hun stem uit”, zegt schepen van Sport Rudi Goyvaerts. 

In de categorie ‘fenomenale sporter’ haalden acrogymnaste Sofie Jaeken en G-wielrenner Tim De Saeger evenveel stemmen. Sofie nam vorig jaar voor het eerst deel aan het Europees kampioenschap acrogym. Daar zorgde ze met teamleden Mirte Vercauteren en Lauren Verbrugghe meteen voor een uitschieter van formaat met drie keer goud. 

Tim won vorig jaar een gouden medaille in het wielrennen op de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn. Daarnaast helpt hij bij jeugdtrainingen en speelt hij basketbal en voetbal. 

Tien jaar trainer
De titel van ‘grandioze trainer’ gaat naar Simon Beirens van Boechoutse VV. Simon verloor zijn hart aan de kinderen van de U6-ploeg die hij tien jaar geleden training gaf en besloot om dit ploegje doorheen de reeksen te blijven trainen. Nu werd zijn ploeg kampioen bij de U15. Simons’ doel is om deze voetballers te blijven begeleiden totdat ze evolueren naar de eerste ploeg. 

Ambitieuze gymnast
In de categorie ‘sportieve nieuwkomer’ ging de prijs naar de 11-jarige gymnast Lander Torfs. Zo’n 7,5 uur per week is hij intensief bezig met trainen. Als kleuter startte hij bij gymteam Vremde. Daarnaast doet hij bij Movimento in Mortsel aan tumbling. 

Blinde en slechtziende skiërs begeleiden
De prijs voor sportvrijwilliger gaat naar Christel Van den Broek, die zich inzet om blinde en slechtziende mensen te begeleiden tijdens het skiën. Elk jaar reist ze mee met Antwerpse skiclub VIGE Zondal naar Italië om een blinde of slechtziende skiër veilig door de sneeuw te loodsen. “Voor we aan de afdaling beginnen beschrijf ik de omstandigheden. Dan gaat de skiër voorop terwijl ik aanwijzingen geef”, legt Christel uit. 

 Sympathieke wielerclub
The Flying B’s Cycling Club kreeg dan weer de titel voor sympathiekste sportbende. De wielerclub bestaat nog maar één jaar, maar is intussen al een hechte groep die wekelijks bijeenkomt. 

Schepen van Sport Rudi Goyvaerts is tevreden na afloop: “meer dan 2000 mensen en een vakjury hebben hun stem uitgebracht. En nooit eerder was het zo spannend. De uitslagen lagen in sommige categorieën enorm dicht bij elkaar. Door een ex aequo hebben we uiteindelijk zes sterke winnaars”, zegt hij. 

Advertentie

Leave a Reply