Skip to main content

Van 17 tot en met 25 juni vinden de Special Olympics plaats in Berlijn. G-gymnasten Celine Ramaekers (22) uit Edegem en Sofie Bruyninckx (26) uit Mortsel nemen er deel in de categorie Artistieke Gymnastiek. Om die reis te bekostigen, hebben ze verschillende benefieten georganiseerd en beschikken ze nu over een voldoende budget om deze mooie trip waar te maken. Wij sprongen na een training binnen in het Mortselse Gymplus om Celine en Sofie aan het woord te laten.

Net zoals de Olympische Spelen worden ook de Special Olympics slechts om de vier jaar georganiseerd. “Je kijkt er dus erg naar uit omdat het leuk is om de andere gymnasten te zien”, zegt Sofie. Zich meten met atleten uit andere landen komt namelijk niet zo veel voor. “Buiten de Europese Speciale Spelen zijn er geen andere internationale wedstrijden”, vult Celine aan.

Voor de dames zijn de Spelen in Berlijn dus een unieke ervaring. Die reis wordt deels gefinancierd door Special Olympics Belgium, al moeten ze zelf ook wat bijleggen. Daarom werden verschillende acties op poten gezet zoals onlangs nog een spaghettislag in taverne De Schrans. Die werd met de hulp van Jong N-VA Edegem een groot succes. “De nodige 5.000 euro is daarmee binnen, waardoor we nu zeker zijn dat we kunnen gaan”, weet Celine.

Nu kunnen ze allebei focussen op hun prestaties en uitkijken naar wat ongetwijfeld een trip wordt om nooit te vergeten. “We gaan ons best doen om zoveel mogelijk medailles te behalen, meer dan dat kan je niet doen”, sluit Sofie af. Wij wensen ze alvast heel veel succes en vooral ook plezier!

Audioreportage: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply