Skip to main content

De 3e ‘Mix & Match-sessie’, georganiseerd door streekvereniging Zuidrand, was wederom een schot in de roos. Niet voor niets hét netwerkmoment, waar kunstenaars en muzikanten kennis kunnen maken met gelijkgestemden, al dan niet in een andere toonaard. Na een brainstormsessie kwamen de ‘Mix & Match-sessies’, waarbij soms moeilijke keuzes moesten worden gemaakt in de Kontichse Cultuurkapel Altena.

Tekst & foto’s: Bart Boussemaere

Luk Tas van Kunstwerkt serveerde twee volle boterhammen met praktische tips, vooral gericht op de beeldende kunstenaars. Na advies over promotie en presentatie kwam ook de praktische kant van het tentoonstellen aan bod en werden de zakelijke aspecten onder de loep genomen.

Een veel breder publiek kon terecht bij beeldregisseur Charlotte De Cort, vooral bekend van haar drieluik ‘LIQUID LOVE’. Deze talentvolle Brusselse gaf enkele keukengeheimen prijs om een onderbouwd verhaal te schrijven. “Zoek een activeringsmiddel dat werkt voor u”, was haar gouden tip. Via ‘silent walks’, ecriture automatique of korte biografische brieven gaf ze praktische oefeningen om de creatieve flow op gang te brengen. “Rijg een rode draad door uw talenten”, gaf ze nog mee als afsluiter. DJ Aymane Heider uit Mortsel nam de les mee: “Ik ga mijn creatief profiel omvormen naar een verhaal”.

Wout Lambrecht van Etos Media Agency: “Consistentie in je verhaal is het geheim van een succesvolle branding”. “Hij heeft me overtuigd dat ik socials nodig heb om in te pluggen op het online publiek”, zei Tekno producent Erik Van Damme achteraf. Omdat er voor het optreden en achter de schermen ook van alles moet gebeuren, hadden ze Kevin Peeters voor een keer uit de flightcase gehaald. De technieker die elke zomer meer optredens verzorgt dan dat er zomerse dagen zijn. Op de playlist stond: hoe maak je een rider? Wat moet een PA-technieker weten over jouw live opstelling en veel meer. De muzikanten van ‘Unlimited Volume’, Saar, Jokke en Matthijs uit Mortsel, als 17- tot 19-jarigen meteen de jongste talenten in de vijver, bekwamen zo een checklist handige tips.

Jamsessie

De kers op de taart was een jamsessie, georganiseerd door cultuurmedewerker Thomas De Vos. Deze vond plaats in de prachtige Altena kapel, waar alles klaarstond voor een plug and play. Het begon meteen uptempo met de groep ‘Glashelder’. Drummer Simon De Rover, pianist Thibaut De Ryckere, gitarist Victor Pauwels en saxofonist Maurice De Clerck brachten een freestyle cocktail van jazz en hiphop, extra op smaak gebracht met een schijfje funk.

De zanger Kriticos, op zijn 26e al een gevestigde waarde met ‘Bemba Chagga’ als bekendste hit, nam center stage plaats. Na een paar nummers bood iemand uit het publiek aan om de drumstokken over te nemen en een zekere Sanne nam plaats achter de microfoon. Even later trok Dirk een trompet van onder zijn stoel, om die een nummer later te wisselen voor de cajon. Bewijs dat de wissels snel gingen, was de plotse verschijning van de Engelsman Robin, die als een volleerd crooner in de spots ging staan. Omdat hij de tekst van het volgende nummer niet kende, mocht hij meespieken op de smartphone van Sanne. Na een geïmproviseerde rap sessie door producent Erik was het de beurt aan de Wommelgemse band ‘Bread for Ducks’, die een stevige portie Britrock op de plank legden.

Op het einde van de avond had ongeveer de helft van het publiek op het podium gestaan, wat van dit optreden een meer dan geslaagd debuut maakte.

Advertentie

Leave a Reply