Skip to main content

Op woensdag 14 juni werden er drie nieuwe kunstwerken ingehuldigd voor het Dienstencentrum Zilverenhoek in Borsbeek. De kunstwerken, die de visie van Zilverenhoek weerspiegelen, werden gemaakt door het Antwerps kunstconsortium Semisalty. Hierbij kregen ze hulp van heemkring DocC.

Dienstencentrum Zilverenhoek is al jarenlang een ontmoetingsplaats voor bewoners van Borsbeek, met in het bijzonder de ouderen en zorgbehoevenden uit de buurt. Het centrum is verbonden aan het woonzorgcentrum Compostela.

Sint-Jacobus

“De kunstenaars hebben om de kunstwerken tot stand te brengen eerst wandelingen gedaan in heel Borsbeek om te kijken welke fauna en flora we hier hebben”, zegt Annie Coninx, centrumleider van Dienstencentrum Zilverenhoek. Aangezien Borsbeek een nauwe link heeft met Compostela koos David Rex Tee ervoor om op de muurschildering de levenscyclus van het Jakobskruiskruid af te beelden. Het kunstwerk op de eerste verdieping, geschilderd door Dimitri Klink, geeft de Sint-Jacobuskerk van Borsbeek weer. Het derde kunstwerk is een zitbank van de hand van Gertjan Van Oevelen.

Advertentie

Video: Femke Elsen

Leave a Reply