Skip to main content

Op woensdag 19 april gingen alle schermen van jongerenzenders Nickelodeon en Ketnet van 13 tot 17 uur uit. Dat had te maken met de Buitenspeeldag, een initiatief van ‘Goe Gespeeld!’. Daarbij worden in gemeentes uit heel Vlaanderen buitenactiviteiten georganiseerd. Ook in de Zuidrand speelden kinderen massaal mee. Wij gingen langs in Kontich en Mortsel.

In Kontich vond de Buitenspeeldag op tien verschillende locaties plaats. Zo werd er in het gemeentepark een circusinitiatie gegeven waarbij kinderen met Chinese bordjes en diabolo’s konden spelen. Dit onder begeleiding van tal van monitoren. “De Buitenspeeldag is belangrijk voor kinderen om te zien welke mogelijkheden er zijn om zich buiten te vermaken en het is ook een kans om nieuwe vrienden te leren kennen”, vertelt Roberto, monitor bij YES Events. Verder waren er nog blind games op het Sint-Jansplein en kon je aan bubble soccer, dat is een soort van voetbal in een grote opblaasbubbel, meedoen op het Speelterrein Reep.

Yente de Nepagente

De stad Mortsel maakte van Fort 4 de uitgekozen locatie waar kinderen zich konden uitleven. Er werden vele springkastelen gezet en kinderen konden er lasershooten. Alle activiteiten kregen ook een avatar toegewezen zoals Mie De Bie en Michel De Snottebel. Bij deze laatste avatar kon je een zakdoek krijgen waar het figuurtje van Michel opstaat die je kan inkleuren. Daarvoor moesten de kinderen vijftien QR-codes scannen van alle avatars op verschillende speelpleintjes in Mortsel. Er werd ook al naar het thema van volgend jaar gekeken: “Het thema van dit jaar is #duizenduurdedeuruit! waarbij weer meerdere activiteiten zijn gepland en je ook weer een toffe prijs kan winnen”, kondigt Stefanie van de dienst Vrije Tijd Mortsel aan.

Audio: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply