Skip to main content

Voor de tweede keer organiseerde Streekvereniging Zuidrand een zogenaamde erfgoedbrunch. De vrijwilligers verzamelden in het lokaal van de Heemkundige Kring Aartselaar voor het centrale thema communicatie.

Vrijwilligers van erfgoedverenigingen, heemkundige kringen en reuzenbouwers uit Mortsel, Edegem, Borsbeek, Hove, Kontich, Lint en Aartselaar kregen eerst van Stefan Beeldens van de streekvereniging tips over enkele grafische tools, want visuele voorstelling is belangrijk. Jasna Schramme van Lint nam de aanwezigen mee in de wereld van sociale media.

Daarnaast was de erfgoedbrunch ook bedoeld als netwerkmoment met de regionale media. Bart De bruyn, hoofdredacteur van Aansteker Zuidrand, stelt met enthousiasme het platform Aansteker voor dat positieve en warme verhalen uit de regio verspreidt. Dat gebeurt enerzijds via video- en audioreportages en artikels op de website, maar anderzijds ook via vier leesmagazines per jaar. Ieder kwartaal vind je een nieuwe editie bij de bakkers, gemeenten, en andere handelszaken.

Heb je zelf nog boeiende warme of positieve verhalen uit de Zuidrand? Stuur dan een mailtje naar de redactie via redactie@aansteker.media.

Advertentie

Leave a Reply