Skip to main content

In het Portugese Obidos organiseerde Hip Hop Unite van 26 tot 28 oktober het wereldkampioenschap Hip Hop. Vijf groepen van het Edegemse Fitopia Dance Teams werden daarvoor geselecteerd. Na maanden voorbereiding en een pittige strijd in de finale eindigden twee teams van Fitopia op de eerste plaats!

Tekst: Fitopia & Kobe Nuyens – Foto’s: Fitopia & Lara Mclaskey

Een WK verenigd uiteraard de beste dansers van over de hele wereld. Denemarken, Brazilië, Nieuw-Zeeland en vele anderen stuurden een topdelegatie naar Portugal. De competitie was daarom ijzersterk, maar de Fitopia Dance Teams hebben bewezen dat ze bij de absolute wereldtop behoren. Zowel de cadetten als de junioren hebben gestreden en met glans gezegevierd!

Cadetten en junioren

In de jongste categorie cadetten, voor deelnemers tussen 7 en 13 jaar, beleefden de dansers een onvergetelijk avontuur. “Maanden van toewijding en training, met de hoop om zo ver mogelijk te komen, brachten ons in een competitie met ’s werelds beste teams”, deelt een opgewonden coach Amal. “Het was een overweldigend gevoel als je hoort dat je wordt uitgeroepen tot wereldkampioen. Er zijn veel tranen gevloeid bij de dansers, ouders en bij mij als coach!.”

Ook het juniorenteam, met dansers van 13 tot 18 jaar, keerde terug met goud op zak na een allesbehalve eenvoudige strijd om de titel. Tegen maar liefst 22 deelnemende teams kwam Fitopia als onbetwiste winnaar uit de bus. Coach Eef blikt trots terug: “Dit was werkelijk een ongelooflijke prestatie. Er waren talloze sterke concurrenten met diverse stijlen en een hoog niveau. Dansen is een jurysport, dus het was spannend afwachten hoe onze prestatie beoordeeld zou worden. We zijn ongelooflijk trots dat we met beide teams ons een jaar lang wereldkampioen mogen noemen.”

Om het harde werk en welverdiende titels te vieren, wordt binnenkort nog een groots feest georganiseerd!

Advertentie

Leave a Reply