Skip to main content

In het kader van de Week van de Poëzie 2024 deed onze partner Streekvereniging Zuidrand een oproep naar de inwoners van de Zuidrandgemeenten om gedichten in te zenden. Een thema werd niet bepaald, maar onder de titel “Mijn Zuidrand Plekje” was de enige voorwaarde dat het gedicht gelinkt was aan of geïnspireerd door je favoriete plekje in de Zuidrand.

Tekst: Kobe Nuyens – Video’s en foto’s: Glenn De Hollander

Johan Mortelmans brengt ons naar de plek waar de geschiedenis ligt van Borsbeek. Met de Sint-Jacobuskerk en de watertoren op de achtergrond draagt hij zijn prachtige ’Ik hou van Borsbeek’ voor.

‘Ik hou van Borsbeek’

Ik hou van Borsbeek

mijn dorp naast de stad

omdat de gevel

van sommige huizen

en het gezicht

van sommige dorpsgenoten

in mijn biotoop van weleer

me altijd terugvoeren

naar de herinneringen

naar de humus

van mijn jeugd.

Zijn dorps- en jeugdherinneringen

niet een onafscheidelijk koppel

en het onvervangbare behangpapier

in de woonkamer van ons geheugen?

– Johan Mortelmans

Advertentie

Leave a Reply