Skip to main content

De Koninklijke Toneelkring Sint-Jan Berchmans Borsbeek, kortweg TSJB, is veel meer dan een vereniging die toneel speelt. Theater brengen is uiteraard het belangrijkste onderdeel, maar daarnaast worden nog tal van activiteiten georganiseerd, heel het jaar door.

TSJB werd in 1964 opgericht en is nu nog de enige toneelvereniging in Borsbeek. Leo Dreesen was de stuwende kracht die zowat voor alles instond. Vandaag is er een grote groep van 60 vrijwilligers die instaan voor de goede werking van de toneelkring; Een heel actief bestuur, acteurs, decorbouwers, technici, barpersoneel, maar ook allerlei personeel wat nodig is om de productie te ondersteunen, voor elke taak is er een enthousiasteling die het werk naar zich toe trekt. Het is dan ook één grote familie.

Toekomst

In 2024 bestaat TSJB 60 jaar. Dat wordt een feestjaar met een heleboel activiteiten én iets heel bijzonders … maar wat, dan rept voorzitter Francis De Koninck nog met geen woord over, maar dat het een collector’s item zal worden, dat staat als een paal boven water. Het raden kan vanaf nu beginnen.

http://tsjb.org/

Advertentie

Leave a Reply