Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om het nieuwe jaar te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Burgemeester van Hove, Bart Van Couwenberghe, beantwoordt onze vragen.

Welk positief gevoel houdt u over aan 2022?

Waar ik als burgemeester enorm trots op ben, is de manier waarop onze inwoners dit jaar de tijdelijke noodopvang voor Oekraïners hebben omarmd. De vraag die het meest gesteld is was niet: waarom komt de opvang hier? Nee, de meest gestelde vraag was: hoe kan ik helpen? Er staat een grote groep vrijwilligers klaar om de Oekraïense gezinnen uit een oorlogsgebied, die hun huis en haard hebben moeten achterlaten, een warm welkom te geven en te ondersteunen in hun verblijf hier. Hierin is Hove groot.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2023 enorm uit en waarom?

In 2023 werken we verder ons aangepast meerjarenplan met klimaatdoelstellingen af: ontharding van verschillende zones in onze gemeente en de vernieuwing van verschillende fietspaden.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2023?

Plantactie van 4.500 extra bomen in onze groene gemeente Hove. Uitvoering van ons gemeentelijk lokaal-en energieplan. En vele leuke dingen doen!

Advertentie

Leave a Reply