Skip to main content

In ‘het woord is aan…’ leggen we telkens enkele vragen voor aan personen uit de regio. Aangezien 2024 een echt verkiezingsjaar is, leggen we ditmaal graag enkele vragen voor aan mensen die daarbij vanuit de gemeente betrokken zijn. Zo beantwoordt Bert Verbeeck, gemeentelijk verantwoordelijke in Kontich en coördinator vanuit het vredegerecht, onze vragen.

Waarom zet u zich in voor het in goede banen leiden van de stemming?

Als ouderdomsdeken binnen het kanton en als gemeentelijk verantwoordelijke is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen binnen het kanton en ons lokaal bestuur op een goede manier ondersteund wordt en steeds een aanspreekpunt vindt voor hun bezorgdheden en vragen.  Ik voel het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om de nieuwe mensen goed op weg te helpen en met mijn praktische ervaring ervoor  te zorgen dat ze op de beste manier de verkiezingen kunnen voorbereiden en uitwerken.

Waarom is zo’n goed verloop cruciaal?

Een goed verloop kan ervoor zorgen dat de perceptie over de verkiezingen bij zowel kiezers, medewerkers, bijzitters, voorzitters  positief is. Meestal kijken er veel mensen tegenop, maar als de organisatie vlotjes verloopt, blijkt het al bij al mee te vallen. Wanneer er organisatorisch alles aan gedaan is om de mensen zo veel mogelijk te soigneren, dan wordt het eenvoudiger om de verplichtingen die een stemming met zich meebrengt uit te voeren.

Waar moet u tijdens de stemming vooral op letten? 

Belangrijk is dat tijdens de stemming alles correct en wettelijk verloopt. Tevens moet erop toegekeken worden dat iedereen, op welke positie dan ook,  zijn taak goed kent en ze ook naar behoren kan vervullen. Indien er zich technische problemen voordoen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk verholpen worden en dat ze niet voor enige belemmering zorgen. Het wegwerken van enig obstakel, van welke aard dan ook, is dan ook een prioriteit.

Advertentie

Leave a Reply