Skip to main content

In ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om 2024 te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Wat vonden zij positief aan 2023 en waar kijken ze in 2024 naar uit? Deze keer is het de beurt aan Bart Van Couwenberghe, burgemeester van gemeente Hove.

Wat vond u positief aan 2023?

Ik kijk met trots terug op de groene initiatieven. De aanleg van nieuwe bomen en parken verfraaien ons dorp. Deze groene oases zorgen voor rust en ontspanning. Door de grondige aanpassing van onze meerjarenplanning heeft onze gemeente zijn financiën op orde. We investeerden fors in isolatie, zonnepanelen en rationeel energiegebruik voor de gemeentelijke gebouwen.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2024 uit en waarom?

We zijn in de eindfase beland met de aanleg van het Landschapspark Frijthout. Er komt een nieuw en breder fietspad naar Boechout. Verkeersveiligheid blijft zeker onze bekommernis. Werk maken van een dorp waar iedereen zich veilig kan verplaatsen en waar voetgangers, fietser en automobilisten elkaar respecteren met fietsvriendelijke straten en de aanpak van onze voet- en fietspaden. Het dak van onze gemeentelijke sporthal wordt vol gelegd met zonnepanelen.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2024?

Een goede gezondheid, en een goede verkiezingsuitslag!

Advertentie

Leave a Reply