Skip to main content

In ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om 2024 te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Wat vonden zij positief aan 2023 en waar kijken ze in 2024 naar uit? Ook Dis Van Berckelaer, burgemeester van Borsbeek, geeft een antwoord op onze vragen.

Wat vond u positief aan 2023?

De betrokkenheid van zovele mensen in wat er zich afspeelt in hun kleine leefomgeving én in de grote wereld daarbuiten. Niet altijd evident om ratio en emo aan elkaar te koppelen maar wel erg belangrijk om de polsslag van Borsbeek te ervaren.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2024 uit en waarom?

De inkanteling van Borsbeek in het stedelijk weefsel. Maar het zijn zoals steeds én overal de mensen die het verschil maken. De structuur is een hulpmiddel en geen doel op zich. Hoe koppelen we het ‘dat is Borsbeek’ aan ‘we zijn ook van ’t stad’. Zo wordt Antwerpen een stad van dorpen. Dat zal nog veel overleg en inzet vragen.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2024?

Ik las op een zakje (uit China) weliswaar… alle wegen leiden naar dromen. Ik kijk er naar uit om er nog enkele te realiseren of tenminste mooie dromen te laten blijven.

Advertentie

Leave a Reply