Skip to main content

In ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om 2024 te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Wat vonden zij positief aan 2023 en waar kijken ze in 2024 naar uit? Erik Broeckx, burgemeester van Mortsel, beantwoordt als eerste onze vragen!

Wat vond u positief aan 2023?

De herdenkingsweek van het bombardement van 5 april 1943 blijft voor 2023 in mijn geheugen hangen. Dat je 80 jaar later 936 vrijwilligers vindt die evenveel slachtoffers vertegenwoordigen en willen deelnemen aan een evocatie was indrukwekkend.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2024 uit en waarom?

Tijdens het laatste jaar van deze bestuursperiode moeten er nog een aantal zaken worden afgewerkt. De meest gestelde vraag is wel: wanneer is het stadhuis klaar? Wie grondig renoveert, wordt geconfronteerd met verrassingen. Dan ontdek je pas de gebreken. Betonrot werd aangepakt. Het gebrek aan vele funderingen zorgde voor problemen. Een monument geef je niet zomaar een nieuw kleedje. Dat vraagt tijd.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2024?

Wij mogen in 2024 nog eens twee kleinkinderen verwelkomen. Deze tweeling brengt het aantal op acht en dat is fantastisch. Ook de verkiezingen bepalen mijn agenda in 2024.

Advertentie

Leave a Reply