Skip to main content

In ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om 2024 te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Wat vonden zij positief aan 2023 en waar kijken ze in 2024 naar uit? Koen T’Sijen, burgemeester van Boechout, beantwoordt onze vragen.

Wat vond u positief aan 2023?

Ondanks de vreselijke oorlog in Oekraïne bleef de Boechoutse vereniging ‘België voor Oekraïne’ onvermoeid medisch en ander materiaal verzamelen. We openden een nieuw seniorenontmoetingscentrum. De aanplant van meer dan 6.000 bomen in het natuurgebied van de Molenbeekvallei, met tal van vrijwilligers en verenigingen, was een absoluut speerpunt in ons klimaatbeleid.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2024 uit en waarom?

We blijven investeren in verkeersveiligheid met een nieuw fietspad op de Broechemsesteenweg en het herstel van het fietspad op de Lispersteenweg. Ook een nieuw buurtplein voor de Gillegomwijk en een nieuwe speeltuin voor deelgemeente Vremde worden mooie projecten. Ik kijk ook uit naar de opening van de nieuwe dorpsschool van Vremde.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2024?

Ik hoop van harte dat er opnieuw vrede komt in de wereld. Persoonlijk kijk ik uit naar mooie culturele voorstellingen. Cultuur verbindt mensen.

Advertentie

Leave a Reply