Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens 3 vragen voor aan iemand van de gemeenten. Om het nieuwe jaar te starten, geven we het woord aan de burgemeesters. Koen Metsu, burgemeester van Edegem beantwoordt onze vragen.

Welk positief gevoel houdt u over aan 2022?

Dat is moeilijk voor het jaar 2022. Toch probeer ik dat te doen, mede door de gemeente waar ik burgemeester van mag zijn. Het doet me plezier dat we als gemeente niet te diep in ons vel moeten snijden tijdens deze crisis. Daarnaast blijft ook de warme opvang van Oekraïense vluchtelingen door heel wat Edegemnaren me bij. De manier waarop zij als broers en zussen werden onthaald. Als je daar geen warm gevoel van krijgt, dan weet ik het niet. Tot slot besef ik ook elke dag wat een prachtige luxe het is zo’n warm gezin, fijne familie en goede vrienden om me heen te hebben.

Naar welk project of initiatief in uw gemeente kijkt u in 2023 enorm uit en waarom?

In 2023 bestaat onze gemeente exact 850 jaar. Zo’n bijzondere verjaardag mag niet ongemerkt voorbijgaan. We hebben onze inwoners dan ook uitgedaagd om 850 evenementen mee op poten te zetten. Evenementen gaande van het verkopen van 850 koekjes met de scouts, tot het grotere werk. Onze inwoners gingen al gretig de uitdaging aan om 850 spetterende en hartverwarmende activiteiten te organiseren. Logisch, want onze Edegemnaars blinken uit in creativiteit en engagement.

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit in 2023?

We trappen het feestjaar af op Toost!, onze nieuwjaardrink. Dat is altijd heel gezellig, je ziet er zoveel mensen genieten en het is een mooie gelegenheid om te polsen wat er speelt bij de Edegemnaars. We zorgen op de nieuwjaarsdrink ook voor een eerste superleuke activiteit: de lancering van onze nieuwe wandelapp in Edegem850-thema. Bewoners zullen tal van leuke wandelingen kunnen maken door onze mooie gemeente. We worden niet voor niets de parel van de Zuidrand genoemd. Ik ben alvast gelukkig met de app en kijk uit naar de feedback van onze inwoners.

Advertentie

Leave a Reply