Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens drie vragen voor aan iemand van de gemeenten. Naar aanleiding van Erfgoeddag op 23 april en ‘Atelier in beeld’ op 6 en 7 mei doen we dat deze keer bij mensen die instaan voor cultuur. Vandaag is het de beurt aan Lars Lemmens, hij zetelt in de adviesraad voor vrije tijd van Borsbeek.

Hoe zou u het culturele leven in uw gemeente beschrijven?

Het culturele leven in Borsbeek wordt voornamelijk door en voor de Borsbekenaar georganiseerd. Met ondersteuning van de gemeente uiteraard. Denk aan de jaarmarkt, Halloween, de Schuur… . Het aanbod wordt laagdrempelig en goedkoop gehouden zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Hoe draagt ‘Atelier in beeld’ bij tot de lokale cultuurwerking?

‘Atelier in beeld’ geeft de vele kunstenaars in Borsbeek een kans om hun werken tentoon te stellen. Een leuk initiatief dat zeker in de verf gezet moet worden, want wie weet kom je iets tegen waardoor je nadenkt/stilstaat/wegdroomt…

Het thema van Erfgoeddag 2023 is ‘Beestig’. Welk mooi stukje erfgoed in uw gemeente past daar perfect in?

In de gebouwen van het mooie fort 3 overwinteren veel vleermuizen. Deze hebben een plek nodig om de winter te overleven. Het feit dat we dit in Borsbeek hebben en ook in stand houden voor deze dieren is een Beestig initiatief!

Advertentie

Leave a Reply