Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens drie vragen voor aan iemand van de gemeenten. Naar aanleiding van Erfgoeddag op 23 april en ‘Atelier in beeld’ op 6 en 7 mei geven we het woord aan de voorzitters van de cultuurraden. Beginnen doen we met Machteld Hofmans uit Hove.

Hoe zou u het culturele leven in uw gemeente beschrijven?

Hove bruist van cultuur met een mooie mix van verenigingen. Regelmatig worden er optredens, voordrachten, tentoonstellingen … georganiseerd. Dit zowel door onze dienst Vrije Tijd als door verenigingen zelf. Zoveel vrijwilligers in Hove houden zich dagelijks bezig met cultuur!

Hoe draagt ‘Atelier in beeld’ bij tot de lokale cultuurwerking? 

‘Atelier in beeld’ is een mooi en laagdrempelig initiatief. Alle Hovese kunstenaars kunnen er hun werk voorstellen aan een groot publiek, maar ook aan hun buren. Het komt de cohesie van een buurt of wijk alleen maar ten goede.

Het thema van Erfgoeddag 2023 is ‘Beestig’. Welk mooi stukje erfgoed in uw gemeente past daar perfect in?

Ongetwijfeld het Kostershuisje met het Sprookjeshuisje in het centrum. Gered van de sloophamer midden jaren ’70 en nu beschermd erfgoed waar wekelijks tientallen kinderen komen luisteren naar sprookjes met fabelachtige figuren!

Advertentie

Leave a Reply