Skip to main content

Deze zomer staat in het teken van sport met het EK voetbal in Duitsland, de Olympische Spelen in Parijs en, de jaarlijkse hoogmis voor wielrenners, de Tour de France. We geven in onze zomereditie daarom graag het woord aan de schepen van Sport.

In Boechout is die bevoegdheid weggelegd voor Rudi Goyvaerts.

Hoe zet de gemeente mensen aan tot bewegen of bevordert het de werking van sportverenigingen?

In 2016 werd Sportpark Sneppenbos geopend wat extra sportmogelijkheden bood en waar nu veel sportclubs terechtkunnen. Vorig jaar lanceerden we het meerjarenplan “openbare sport- en speelruimte” wat ons een visie geeft om onze openbare sportmogelijkheden uit te breiden én te onderhouden.

Welke sport(en) volgt u tijdens deze sportzomer het meest?

Zelf volg ik steeds de Ronde van Frankrijk als supporter van Wout van Aert. Ook de olympische spelen komen deze zomer zeker aanbod. Het wielrennen heeft mijn voorkeur, maar overal waar Belgen aan deelnemen hou ik een beetje in het oog.

Heeft u zelf gesport / sport u zelf in de regio?

Zelf ben ik een fervente fietser in mijn vrije tijd en ga ik ook met de fietsclub op fietsvakantie. Dus de kleine weggetjes in onze gemeente en regio zijn me wel bekend.

Advertentie

Leave a Reply