Skip to main content

Na de pijnlijke WK-uitschakeling van de Rode Duivels besliste Jan Vertonghen een gebaar van liefdadigheid te tonen door een bezoek te brengen aan de kinderafdeling van het UZA. “Deze kinderen gaan door een moeilijke periode, even een kleine lach op hun gezicht toveren is heel erg fijn”, vertelt Rode Duivel Jan Vertonghen.

Op dinsdag 20 december bracht Jan Vertonghen een hartverwarmend bezoek aan de patiëntjes van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum van het UZA. “Ik woon nu in België en ben nu in de mogelijkheid om dit te doen”, zegt Jan Vertonghen. “Het is geweldig. Deze kinderen gaan door een moeilijke periode, even een kleine lach op hun gezicht toveren is heel erg fijn om te doen. Ik hoop dat het hen kan helpen in hun herstel.”

Advertentie

Lichtpuntje in de kerstperiode

De Jan Vertonghen Foundation wilde de gehospitaliseerde kinderen een leuke dag bezorgen in de kerstperiode en daarbij konden cadeautjes niet ontbreken. Samen met A-Group bezorgde de Foundation een bal en een knuffelbeertje aan alle patiëntjes. Uiteraard werd er ook tijd gemaakt om een balletje te trappen op de Playground met Jan Vertonghen.

Nadien bracht Vertonghen een bezoek aan de gehospitaliseerde kindjes. Omdat deze kinderen hun kamer niet mogen verlaten, werden er speciale kunstdoosjes ontworpen in samenwerking met LuKiArt. In 2023 zullen al 100 van deze doosjes door de Foundation aan verschillende ziekenhuizen in België geschonken worden. Het UZA was het eerste ziekenhuis dat deze doosjes in ontvangst mocht nemen. De bedoeling is dat de kinderen via dit doosje creatief kunnen bezig zijn rond het thema kunst tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Het bezoek was voor vele kindjes een lichtpuntje in een voor hen niet zo fijne periode.

Advertentie

Leave a Reply