Skip to main content

Edegemnaar Julien De Wit zal na een periode van 4 jaar de fakkel van het voorzitterschap van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) overdragen. Hij blikt tevreden terug op zijn mandaat en kijkt uit naar nieuwe projecten in de toekomst.

Na zich vier jaar lang ingezet te hebben voor de VVS besloot Julien dat het tijd was om andere uitdagingen op te zoeken. “Ik besteedde wekelijks tussen de 40 en 50 uur aan de VVS, waardoor andere kansen of projecten soms op de achtergrond verdwenen”, zegt Julien. “Daarnaast wou ik op een hoogtepunt stoppen en de overdracht zo goed mogelijk laten verlopen.”

Als voorzitter werkte Julien vooral rond professionalisering van de organisatie. “Ik ben trots op de maatschappelijke relevantie van de VVS. Van parlementsleden kreeg ik te horen dat onze adviezen kwaliteitsvol waren”, zegt hij.

Enkele maanden geleden bracht Julien het boek ge(e)neratie uit, een pleidooi om jongeren als volwaardige partner in het maatschappelijk debat te betrekken. “In het boek ga ik na waar onze generatie van wakker ligt,wat er leeft en wat de belangrijkste tendensen zijn. Sowieso vind ik het belangrijk dat zowel jongeren als ouderen meer betrokken worden in de maatschappij”, zegt Julien.

Jef Van Dorpe, die tot nu toe ondervoorzitter was, neemt de fakkel van het voorzitterschap over.  Julien kijkt uit naar toekomstige uitdagingen. “Er staan een aantal projecten in de steigers, waaronder een nieuw boek”, besluit hij.

Advertentie

Leave a Reply