Skip to main content

Samen met nog 4 andere bomen maakt de kastanjeboom in de tuin van kinepraktijk ‘Reval’eau’ in Hove kans op de titel van meest bijzondere boom van de provincie. Uit meer dan 120 inzendingen koos een jury 5 laureaten. Achter elk van deze bomen schuilt een mooi verhaal. Zo ook bij deze kastanje.

In 2020 startte Nele Van Den Bulck haar kinepraktijk ‘Reval’eau’, dit in het vroegere huis van haar grootouders. Ze heeft dus mooie herinneringen aan de plek, vooral aan de grote kastanjeboom in de tuin. “Onder de boom van bomma en bompa zette ik en mijn zussen onze eerste stapjes. Van paaseieren zoeken tot barbecues op zomeravonden, ik heb veel fijne herinneringen aan de kastanje”, zegt Nele.

Intussen zijn de grootouders van Nele overleden, maar ook voor hen was de plek speciaal. “Het was een plek waar ze samen genoten van de familie die bij elkaar kwam. Moesten ze geweten hebben dat ik hier, onder de kastanjeboom, mijn praktijk zou starten, dan zouden ze enorm fier zijn.”

Reval’eau

Reval’eau is een praktijk voor neurologische patiënten. Het tienkoppige team bestaat uit kinesisten, logopedisten en zwemcoaches. De praktijk tracht om patiënten op een persoonlijke en actieve manier te begeleiden. Hierbij heeft men ook oog voor communicatie met de omgeving van de patiënt en artsen.

Om variatie te brengen in de therapie van hun patiënten, speelt de boom ook een rol. “We oefenen vaak buiten met onze patiënten, en de kastanjeboom is ideaal om in de schaduw te kunnen oefenen. Ook de schommel in de boom vinden onze kleinste bezoekers fantastisch”, aldus Nele.

Stemmen op deze unieke Hovese boom kan nog tot 14 april via: https://www.regionalelandschappen.be/projecten/stem-op-de-meest-bijzondere-boom-van-provincie-antwerpen

Advertentie

Leave a Reply