Skip to main content

Sinds 2011 biedt Skip Up uit Edegem en Mortsel lessen aan jongeren om aan rope skipping te doen. Zo begon ook Len Bruers zo’n vijf à zes jaar geleden bij de club: “Vroeger waren er vriendinnen die hier aan rope skipping deden, zo ben ik op het idee gekomen om het ook eens te proberen.” Tussen 16 en 23 juli trekt Len naar Colorado Springs in de Verenigde Staten om er deel te nemen aan het WK rope skipping.

Competitief rope skippen is opgesplitst in drie onderdelen: speed, een uithoudingsproef en freestyle. “Bij speed moet je zo snel mogelijk springen waarbij telkens je rechtervoet telt”, legt Justine van den Broeck, coach van Len, uit. “Ook bij de uithoudingsproef geldt die regel. Freestyle is meer een choreografie die op muziek wordt uitgevoerd. Daarbij houdt men rekening met drie criteria: creativiteit, de foutenlast en welk niveau een bepaalde move heeft.”

Le moment suprême

Nadat Len vierde eindigde op het Belgische kampioenschap, plaatste hij zich voor het IOT (International Open Tournament). Dat is het kleine broertje van het normale jeugd-WK, waarvoor enkel de eerste en tweede plek op het Belgisch Kampioenschap zich plaatsen. “Ik zal er 10 dagen verblijven, waarvan ik er op twee moet springen”, vertelt een trotse Len. “De rest van de tijd zal ik andere landgenoten aanmoedigen en Amerika ontdekken met mijn familie.”

Over zijn ambities in Colorado Springs blijft Len liever nuchter: “Ik hoop om de top 20 te halen en natuurlijk mijn persoonlijk record te verbreken! Maar het is eigenlijk vooral voor de ervaring dat ik ga.”

Het grootste deel van de reis moest Len zelf betalen en daarvoor kreeg hij steun van zijn familie. “Mijn ouders Danny en Nancy hebben verschillende activiteiten op poten gezet. Zoals de verkoop van snoep en hamburgers, een winterbar en nu ook een zomerbar. Binnenkort organiseren we ook nog een show in de Edegemse Kattenbroek waar we onze trucs zullen tonen aan het publiek”, sluit Len af.

Tekst: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply