Skip to main content

Vorig jaar werden ‘Manke Lies’ en ‘Kleine Man’ geïntroduceerd in Edegem. Met dit paar had de gemeente eindelijk terug haar eigen reuzen. In hun zoektocht naar nieuwe vrijwilligers richten makers Bart Boussemaere en Else Bogaerts nu een Reuzengilde op. 

Al sinds de jaren ’70 moest Edegem het zonder reuzen doen. Daar kwam vorig jaar met ‘Manke Lies’ en ‘Kleine Man’ verandering in. Op de jaarmarkt in september werd het reuzenpaar voorgesteld aan het grote publiek. Tijdens de bouw konden bezielers Else en Bart op de hulp van allerlei organisaties en vrijwilligers rekenen, nu is men echter op zoek naar een nieuwe ploeg. 

Je steentje bijdragen kan op vele manieren, van logistieke hulp tot het onderhoud van de reuzen. “We kregen al aanvragen voor verschillende stoeten, dus het zou ook handig zijn als er mensen bijkomen die ervaring hebben met plannen, of die met een vrachtwagen kunnen rijden”, zegt Bart. Maar ook creatievelingen kunnen hun steentje bijdragen aan de Reuzengilde. “Mensen die liedjes kunnen bedenken of bijvoorbeeld koekjes bakken. Iedereen die constructief kan bijdragen is welkom.” 

In augustus kan je Manke Lies en Kleine Man bewonderen op de stoet van Hove. “We kregen ook al andere aanvragen, maar veel hangt af van het vinden van extra vrijwilligers. Ideeën hebben we genoeg, maar we zijn op dit moment met te weinig om ze uit te voeren”, concludeert Bart. 

Wie graag zijn schouders onder de Edegemse reuzen zet, kan een mailtje sturen naar reusmankelies@gmail.com.

Advertentie

Leave a Reply