Skip to main content

Cateringbedrijf Mama Lola in Edegem sloot op 25 april na acht jaar de deuren. Voor uitbaatster Vera Hans was het een mooie periode waar ze met veel liefde naar terugkijkt. “Het was altijd fijn werken, maar ik had het gevoel dat de wereld rondom mij kromp en dat ik van alles miste”, legt ze uit. Tijdens haar laatste week bleek nog maar eens hoe veel klanten haar zullen missen.

Met Mama Lola bood Vera gezond eten aan voor een lage prijs aan mensen die weinig tijd hebben of zelf niet kunnen koken. Ze stelde iedere week een ander menu op en maakte met liefde alle gerechten zelf klaar. Klanten haalden hun eten in de avond op via een doorgeefraam bij haar thuis. “Ik begon in bijberoep, maar na drie maanden kon ik er al volledig van leven”, vertelt ze. “Het huiselijk concept draaide zo goed, mede dankzij de mond-aan-mondreclame van mijn dochters op school, dat ik er mijn hoofdberoep van maakte.”

Waar kwam de naam Mama Lola vandaan? “Mijn jongste dochter heet Isadora”, legt Vera uit. “Het dochtertje van mijn beste vriendin kon dat als kind niet uitspreken. Ze maakte er Isalola van, wat al snel Lola werd. Ik werd Mama Lola en mijn drie dochters de Lola’s. Ik stond onder die naam al bekend, dus toen ik met het bedrijf begon, leek het de ideale naam.”

Liefde en dankbaarheid

Vera wilde de keuken niet meteen achter zich laten, maar haar lichaam vertelde haar dat ze niet anders kon. Twee jaar geleden werd ze geopereerd voor een acuut probleem in haar handen en dat dreigde zichzelf een tijdje geleden te herhalen. “Er was maar één oplossing: stoppen met de zaak”, vertelt Vera. “Ik had het graag tien jaar volgehouden, maar het is fysiek erg belastend. Daarnaast voelde ik mijn wereld het afgelopen jaar krimpen. Ik stond op en begon aan mijn werk, zo kwam ik mijn huis niet vaak meer uit. Ik miste collega’s. Hier had ik wel contact met klanten, maar in beperkte mate.”

De laatste week van Mama Lola was bijzonder. De bestellingen stroomden binnen en een uur na de aankondiging van de sluiting was alles volzet. Voor Vera een bevestiging dat haar geliefde zaakje in de smaak viel. “Wat me het meeste bij zal blijven, is de dankbaarheid van de klanten. Ik was voor hen soms een redder in nood. Ik zal vooral het creatieve missen, het constant bezig zijn voor Mama Lola. En al maak ik geen gerechten meer klaar, Mama Lola zal altijd blijven leven, al is het maar via Instagram. Wat ik niet zal missen? De afwas!”, lacht Vera nog.

Advertentie

Leave a Reply