Skip to main content

Mariette Verwimp is al 47 jaar vrijwilliger op Sfinks Mixed. De eerste editie van het festival vond plaats in 1975, dat was in de periode dat ze nog in Boechout woonde. “In de beginjaren was het iets heel revolutionairs, als jongere moest je daar gewoon bij horen”, vertelt Mariette.

Wat Mariette zo leuk vindt aan vrijwilliger zijn bij Sfinks? Het gevoel hebben om erbij te horen en deel te zijn van een groter geheel. “Als er een probleem opduikt, doet iedereen zijn best om dat zo snel mogelijk op te lossen. Ik vind dat echt een warm gebeuren”, zegt Mariette.

Om de groepssfeer te bevorderen worden er geregeld activiteiten georganiseerd om de vrijwilligers te bedanken. Tijdens deze activiteiten hoeven ze niet te werken, maar kunnen ze aan tafel aanschuiven en genieten. “De dag voor het festival is er een samenkomst om te kijken wie dat jaar aanwezig gaat zijn op het festival. Sommige heb je een jaar niet gezien en dan kan je met hen een babbeltje doen. Om de dagen erna er volledig in te vliegen.”

Sfinks Mixed vindt plaats van 27 juli tot en met 30 juli in Boechout.

Advertentie

Audioreportage: Femke Elsen

Leave a Reply