Skip to main content

In De Schorre van Boom ligt een van de betere hockeyclubs van België: Braxgata. De club floreert vooral in haar jeugdwerking en geeft jonge spelers graag een kans in het eerste team. Zo gaf Braxgata jaren geleden die kans aan Maxime Loots (25) en Louise Versavel (28) waardoor ze nu deel uitmaken van het eerste team. “Vanaf mijn 16 jaar speel ik bij het herenteam”, vertelt Maxime. “Ik werd meteen goed ontvangen door de ervaren spelers en heb enorm veel van hen opgestoken.”

Louise Versavel speelt sinds haar zevende bij Braxgata: “Door een vriendin in de kleuterklas ben ik bij Braxgata beginnen spelen en sindsdien ben ik nooit meer weggegaan.”

Hoge ambities

Het seizoen van dit jaar verliep voor de heren en dames verschillend. De heren speelden in het eerste deel van de competitie nooit beter en behaalden de beste score in de clubgeschiedenis. In de terugronde verliep het iets stroever en won het maar twee wedstrijden wat een achtste plaats opleverde. “Het seizoen is gespeeld en daar kunnen we niets meer aan veranderen. Als team kijken we uit naar volgend seizoen om ons uiteindelijke doel te behalen: kampioen spelen”, aldus Maxime.

Voor Louise en de vrouwen van Braxgata ontwikkelde het seizoen zich vlot en bleef het team het hele jaar consistent. Het leverde een tweede plaats op in de reguliere competitie waardoor Braxgata recht heeft op een kwalificatie voor de play-offs. Daar nemen de vier sterkste teams uit de competitie het tegen elkaar op. ”Het doel is om zo ver mogelijk te geraken in de play-offs en wie weet nog eens kampioen te worden zoals in 2016 en 2017”, vertelt Louise hoopvol.

Advertentie

EK hockey

Louise maakt naast speelster van Braxgata ook deel uit van de Red Panthers, onze nationale vrouwenploeg. In augustus vindt het EK in Mönchengladbach (Duitsland) plaats. “Er zijn veel sterke teams die deelnemen aan het EK, maar we hebben de laatste jaren grote stappen gezet als team, dus een medaille zit er zeker in!”, sluit Louise af.

Advertentie

Audioreportage: Bas Vermeersch

Leave a Reply