Skip to main content

Marjolein Cools en Koen Vanmeerbeek uit Lint vormen samen het muziekduo Esi Nri. Vorig jaar hebben ze thuis een eigen opnamestudio gebouwd, wat resulteerde in hun debuutalbum: ‘Graag traag, hier spelen wij’.

Tekst & reportage: Boris Van Echelpoel – Muziek & foto’s: Esi Nri

Zes jaar geleden werden Marjolein en Koen een koppel, en al snel besloten ze om samen een band op te starten. Het unieke geluid van Esi Nri komt voort uit de combinatie van accordeon, viool en nyckelharpa, een Scandinavisch snaarinstrument. ‘Graag traag, hier spelen wij’ kwam vorig jaar uit en markeerde het debuut van het duo. Tijdens het componeren van de nummers was dochter Mari een grote inspiratiebron. 

Op de muziek van Esi Nri valt echter geen etiket te kleven. “Om alles te ontdekken zou je het hele album moeten beluisteren”, zegt Koen. Beluister ook het interview en kom nog meer te weten over dit uiterst sympathieke duo! 

En voor zij die Esi Nri live willen zien: op 8 maart spelen ze in de Altena Kapel in Kontich. Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.amwdmortsel.be/graag-traag-hier-spelen-wij/. 

Advertentie

Leave a Reply