Skip to main content

Na een samenwerking met KTA Da Vinci voor het skelet van de reuzen, de hulp van de breisters van Dienstencentrum Den Appel voor de sjaal en kledij, en de expertise van de heren achter Brouwerij Hoogmis voor het Manke Lies bier, volgt nu een heuse Manke Lies luisterwandeling. Zangeres Petra ‘Pitti’ Polak geeft Manke Lies een stem.

De luisterwandeling start aan de wilg waar vroeger de boerderij van de ouders van Manke Lies stond, aan de oude hoofdingang van Fort 5. Ze neemt je mee voor een route van acht kilometer langs allerlei prachtige locaties, met onderweg zes luisterpunten waar je een QR-code moet scannen. Zo kom je alles te weten over de legende van Manke Lies en haar Kleine Man. Ook met de fiets is de route goed te doen.

Het scenario werd geschreven door Bea Van Cauteren, Peter Visser en Mark Goris. Zij konden zich volledig uitleven in de uitwerking van het verhaal, aangezien er over de legende van Manke Lies amper iets geweten was. De stem van Manke Lies werd ingesproken door zangeres Petra ‘Pitti’ Polak. Het luisterverhaal is voorzien van een passende soundscape met als muzikale rode draad het lijflied van de Kleine Man.

Ga bij de eerstvolgende zonnestralen dus zeker eens langs Fort 5 en laat je meeslepen door de magie van Manke Lies. Alle info vind je op: www.mankelies.be/luisterwandeling

Advertentie

Leave a Reply