Skip to main content

De gemeentelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking (AROS) van Hove steunde de inrichting van een stoomkeuken in het meisjeshostel van Sevapur (Zuid-India). Het gaat om één van de projecten van Lea Provo. Tijdens de plechtige inwijding in november was er ook een eerbetoon aan de in 2020 overleden Hovenaar Theo Nuyts.

Gerd Bridts van AROS licht toe: “Door deze keuken wordt er energie bespaard en sneller gekookt en staan de koks niet in de rook. Er worden maaltijden bereid voor 88 kinderen, plus twintig man personeel. In Sevapur is ecologie en verstandig omgaan met energie een must. Er werd een speciale banner gemaakt met de vermelding van de steun van Hove. Drie leden van Sawes (samenwerking Sevapur) waren aanwezig bij de plechtige inwijding in november.”

Theo’s Bakery

Tevens werd er een portret van de in 2020 overleden Hovenaar Theo Nuyts ingewijd met een tekst van hem: ‘Brothers and sisters of Sevapur, meeting you was a gift from God’. Dit portret komt in Theo’s Bakery, samen met nog extra materiaal.

In 2021 steunde AROS Hove de oprichting van Theo’s Bakery, waar de studenten kunnen leren bakken. Gerd Bridts: “We werden getrakteerd op koekjes en brood van Theo ’s Bakery. Het portret is iets speciaals: in Tamil Nadu worden mensen die een groot werk deden voor de gemeenschap geëerd met een portret.”

Advertentie

Leave a Reply