Skip to main content

Van 20 april tot en met 4 mei trekken de vrijwilligers van het Rode Kruis de straat op. Niet langer om stickers te verkopen, maar wel pleisters. De opbrengst gaat naar de lokale werking, zo ook in Hove-Lint. Daar hopen ze dat ze voor de inspiratie zorgden. “10 jaar geleden werd ons gebouw in Lint geopend en dat kreeg de naam De Pleister”, vertelt Tom Bellens, voorzitter Rode Kruis Hove-Lint.

In 1983 prijkten De Smurfen als eerste op de Rode Kruissticker. “Exact 40 jaar later zijn onze sympathieke blauwe vrienden op de allereerste Rode Kruispleister te bewonderen”, zegt Tom Bellens.

“Voortaan kunnen mensen hun lokale Rode Kruisafdeling steunen door een pleister te kopen. Het is duurzaam en echt gebruiksvoorwerp.” De pleister heeft niet alleen een link met de activiteiten van het Rode Kruis, maar ook met het gebouw van de lokale afdeling Hove-Lint.

“Sinds de opening 10 jaar geleden, in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx, is ons gebouw De Pleister een ontmoetings- en opleidingsplek voor de talloze vrijwilligers.”

Advertentie

Reportage: Femke Elsen

Leave a Reply