Skip to main content

De 68-jarige Roland Bergeys schreef al een aantal boeken, maar dit is veel persoonlijker. Hij zag zijn moeder en schoonvader vier jaar geleden dag in dag uit worstelen met dementie. Dat gaf hem het idee om portretten te schrijven van bewoners in een woonzorgcentrum die Alzheimer hebben.

Het boek vertelt het verhaal over de mensen met dementie die in een afgesloten afdeling wonen. Deze mensen verdienen het om verzorgd te worden en geliefd te zijn. “Op deze manier wil ik ook de zorg in een positief daglicht zetten omdat ze met beperkte middelen deze mensen verzorgen en altijd voor hen klaar staan”, vertelt Roland.

Extra’s

Voor het boek werkte Bergeys samen met Jean-Claude Delepière die de illustraties verzorgde. In zijn tekeningen staan de elementen chaos, verdriet en de desillusie centraal die de gevoelens omschrijven van de patiënten.

Bij sommige pagina’s onderaan staan QR-codes waarbij je Roland de tekstjes kan horen voorlezen in spreektaal.

Stop Alzheimer   

Het boek is beschikbaar voor alle leeftijden. “Mensen die de zorg een warm hart toedragen, maar ook jongeren. Vaak zijn jongeren nog niet in contact gekomen met dementie. Door dit boek kunnen ze meer te weten komen over het onderwerp”, verduidelijkt Roland.

Nevelen is beschikbaar in elke winkel en er is ook een optie aankopen bij de auteur. Daar kost het boek 25 euro waarvan 5 euro naar Stop Alzheimer gaat.

Doneren kan via deze link: https://www.stopalzheimer.be/

Advertentie

Audioreportage: Bas Vermeersch

Leave a Reply