Skip to main content

SCOPO2650 organiseert, in samenwerking met ORFEO en het lokaal bestuur, een kerstconcert met onder andere Jef Neve om het jubileumjaar Edegem850 uit te zwaaien. Ook zangeres Sofie komt in december naar Edegem voor enkele kerstconcerten en kiest bewust voor de Sint Antoniuskerk.

De basiliek van Edegem zal op 15 december het decor zijn van een driedelig concert met een breed scala aan klanken en kleuren. De spits zal worden afgebeten door de Vagebonden, het jeugdkoor met een eigentijds repertoire en een voorliefde voor musicals. Daarna zullen de meer sacrale tonen van het Basilicakoor, die zoals de naam doet vermoeden op eigen terrein spelen, de ruimte vullen. Vervolgens kunnen we tot de pauze luisteren naar het Familiakoor, huiskoor van de parochie Heilige familie, met een brede muzikale visie.

Deel twee zal worden gebracht door het ORFEO Orchestra. Wilfried Breugelmans: “Wij zijn de springplank voor jonge, pas afgestudeerde muzikanten om hun carrière te lanceren. Ons project ORFEO Academy overbrugt de kloof tussen het muziekonderwijs en een professionele carrière. Jonge musici krijgen de kans om samen met ervaren orkestmuzikanten concertervaring uit te bouwen voor een breed publiek. Met de hulp van ORFEO Academy en ORFEO Orchestra groeien talenten uit tot muzikanten, solisten en componisten van wereldklasse.” ORFEO Orchestra begeleidt ook gast Jef Neve.

De opbrengst zal worden gebruikt om drie lokale goede doelen te steunen: Gastvrij Edegem, Hoveberg en het centrum voor jonge revalidanten in het revalidatieziekenhuis Revarte.

Sofie kiest voor Sint-Antoniuskerk

Na de twee uitverkochte kerstconcerten in 2022 in de Carolus Borromeuskerk zakt zangeres Sofie, die jarenlang in Mortsel woonde, af naar Edegem voor drie exclusieve kerstconcerten op 16, 17 en 18 december 2023.

Voor ‘An Amazing Christmas 2023’ kiest Sofie doelbewust voor de gezellige en wondermooie Sint-Antoniuskerk in Edegem. Sofie: “Het is een megamooi en gezellig kerkje met uitzonderlijk mooie glasramen. Ik heb daar gezongen op een huwelijksmis en vond dat echte een zeer warme sfeer uitstralen. Voor mij is dit de kleine Carolus Borromeus van Edegem.

Sofie brengt samen met haar groep de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en natuurlijk enkele leuke verassingen en special guests.

Advertentie

Tekst: Bart Boussemaere & Bart De bruyn

Leave a Reply