Skip to main content

Om de week van de vrijwilliger feestelijk te beginnen, organiseerde streekvereniging Zuidrand afgelopen vrijdag een bedankingsmoment in CC ‘De Merel’, te Lint. Om al dat altruïsme te belonen, haalden ze een waaier lokaal geprepareerde lekkernijen uit de kast en meer…

Van hartige hapjes verzorgd door Conblani, het gezelligste huiskamerrestaurant van Kontich. Een zoete smuloase waar Willy Wonka trots op zou zijn in de vorm van een dessertbuffet door Chocorette, tot lokaal gebrouwen bier van thuisbrouwer Volders. Er was voor ieder wat wils om er een waar smulfestijn van te maken.

Ondertussen stelde Wannes Delaender, algemeen coördinator en drijvende kracht achter Zuidrand, de lopende planning voor. Met trots introduceerde hij vele nieuwe initiatieven en kondigde een uitbreiding aan van de bestaande werking. Het laatste jaar zette de streekvereniging de versnelling een tandje hoger terwijl ze op de trappers zijn gaan staan. In een maatschappij waar we ons culturele cement dreigen te verliezen aan klassikaal gestaar naar onze smartphone, kan dit zeker geen kwaad.

Advertentie

Niet alleen smaakpapillen verwennen

Daarmee was de verwennerij natuurlijk nog niet afgelopen. Als muzikale begeleiding passeerden onder andere de swingende country rock coverband ‘Snow on the Roof’, op een iets ingetogenere noot gevolgd door ‘De Houtkopers’, een duo dat wereldmuziek brengt op een zeer uitgebreid scala van instrumenten.

Kunstenaars van het platform ‘Talent uit de Zuidrand’, één van de vele initiatieven georganiseerd door culturele meester-kok Stefan Beeldens, mochten hun werk doorlopend tonen en grepen deze kans om volop te netwerken. Waarmee een statement werd gemaakt over het acuut gebrek aan toonkansen voor het vele artistiek talent dat de zuidrand rijk is.

Tussendoor was er ook een zoektocht naar de ‘schat’, die ons langs de verschillende werkingen van de vereniging voerde. Dit met een puzzelkaart, vragen over bezienswaardigheden, tot een toets over onze kennis aangaande informatiedragers.

Om de avond in stijl af te sluiten, werden de zwoele klanken van ‘Mimosa’ op de planken gezet. Het Nederlandstalige trio dat als een feniks is opgestaan uit de assen van ‘Combo royal’. Met een stem als een klok, die tegelijkertijd zacht en breekbaar kan klinken, brachten Mimi, Wim en Luc hun eigen kijk op een uitgebreid muzikaal tijdperk.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van streekvereniging Zuidrand om hun werking op de voet te volgen.

Tekst & foto’s: Bart Boussemaere

Advertentie

Leave a Reply