Skip to main content

Met 560.000 volgers op TikTok bereikt Indy Van Cauwenberg dagelijks een breed publiek. Mogelijks heeft u nog nooit van Indysteps gehoord, dat komt omdat zo’n 70% van zijn volgers in de Verenigde Staten woonachtig zijn. De Mortselaar werd eerder dit jaar genomineerd voor de Jamies in de categorie ‘beste opkomend talent’. Indy won niet, maar heeft wel enkele grote projecten om naar uit te kijken.

Als TikTokker is het belangrijk om een goede connectie te hebben met je publiek. In zijn meest bekeken video geeft Indy zijn mening over muzieknummers van het jaar 2011 door hierop te dansen. Deze video bereikte maar liefst meer dan 22 miljoen twintigjarigen en lokte massaal veel reacties uit.

Vorig jaar kwam Indy in contact met de Nederlandse rapper Joost Klein. Die vond de video’s van Indysteps zo leuk dat het hem een samenwerking opleverde. Zo deden de twee shows in Gent en Hasselt waardoor Indy ook in contact kwam met YouTuber Acid. “De vibe bij Joost en zijn entourage is super en past ook bij wie ik ben”, aldus Indy. “In de zomer staan er nog optredens met Joost op de planning, maar waar dat precies is, blijft nog even een verrassing.

Advertentie

Creatieve duizendpoot

Naast optredens en samenwerkingen met grote merken zoals Zalando en JD Sports heeft Indy nog andere bezigheden. Hij danst, filmt, acteert, treedt op als DJ en dan is er nog voetbal. Indy speelt in Mortsel bij Chossel Sport, een amateurploegje die in het vriendschappelijke circuit dit jaar naar de eerste divisie promoveerde.

IndySteps focust zich enkel op zaken waarbij hij een goed gevoel heeft en zet zich daar ook 100% voor in. Dit is waarschijnlijk de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat je van hem zal horen.

Advertentie

Audioreportage: Bas Vermeersch

Leave a Reply