Skip to main content

Tim Küsters werd in 2023 verkozen tot Mr Gay Europe. Tim is van oorsprong Nederlander, maar woont al enkele jaren in Lint. Recent heeft de organisatie beslist om zijn titel met een jaar te verlengen. Dankzij deze verlenging kan Tim nu een jaar langer campagne voeren voor de mentale gezondheid en eenzaamheid in de LGBTQ+ gemeenschap. “Ik ben al vele maanden volop bezig om een netwerk uit te bouwen en informatie in te winnen, zodat de campagne in 2024 ten volle tot z’n recht kan komen”, reageert Tim Küsters.

Met de verlenging van zijn titel als Mr Gay Europe wil de organisatie Tim Küsters de mogelijkheid geven om zijn campagne voor de mentale gezondheid ten volle uit te werken. Die campagne Be Proud Be Strong Be Mentally Healthy is broodnodig volgens Tim. “Uit onderzoek blijkt dat mensen uit de community vaker last hebben van psychische klachten dan de rest van de bevolking. Zo dragen negatieve reacties, pesten en geweld bij aan een slechtere psychische gezondheid, wat hen meer kwetsbaar maakt voor depressies en zelfmoord.”

 

Campagne vraagt om aandacht

In de eerste plaats zet Tim in op het verzamelen van informatie, maar ook het bijeenbrengen van support en sponsors, net zoals organisaties en ambassadeurs. “Zo moeten we in kaart brengen welke organisaties in welke landen reeds hulp bieden of kunnen bieden.” Daarnaast moet het stigma doorbroken worden. “Mensen met psychische problemen hebben empathie en steun nodig. Ze moeten een veilige omgeving ervaren en we moeten hen die steun geven.”

Tim wil voornamelijk richting de pride in juni 2024 een belangrijke stap zetten met de campagne.  De campagne ‘Be Proud Be Strong Be Mentally Healthy’ moet er vooral in 2024 voor zorgen dat er binnen Europa een goede basis kan gelegd worden waar queer-mensen die worstelen met hun mentale gezondheid terecht kunnen. Het leven is te kort om daarmee te blijven worstelen.

Advertentie

Leave a Reply